El Parc del Fòrum, un lloc pels amants de l’arquitectura

Amant de l’arquitectura? Si és així, el Parc del Fòrum de Barcelona és un dels teus llocs preferits. Avui dia, poc podem dir del Fòrum que no se sàpiga ja. Lloc pels amants de la fotografia d’arquitectura, per practicar esport, passejar… fins i tot per gravar anuncis de marques conegudes.

Situat a l’antic barri del Camp de la Bota, on a l’època franquista va ser escenari de nombroses execucions, va ser polèmic des de la seva inauguració l’any 2004. Molts veïns de la ciutat ho veien com “un gran espai poc aprofitat”. Amb el pas dels anys, les opinions han anat canviant i avui dia és un dels parcs més transitats de Barcelona, a més de ser lloc de celebració de nombrosos esdeveniments.

Però centrem-nos en l’arquitectura. Al Parc del Fòrum es poden trobar moltes obres que fan les delícies de qualsevol fotògraf. Potser per grandària, la més coneguda sigui la gran placa fotovoltaica, però també podem trobar el Museu de Ciències Naturals de Barcelona amb el seu característic disseny triangular, el “Bosc Urbà” d’ús polivalent, la zona de banys o la gran obra amb forma de M.

Quina és la teva obra preferida?