Paris, la ciutat de la llum

Paris, la ciutat de la llum, de l’amor, de la moda… Amb més de dos milions d’habitants, Paris és la capital de França i una de les capitals del món, a més de ser una de les ciutats més visitades i fotografiades.

Té infinitat de monuments, carrers, parcs, avingudes… així que és impossible veure-ho tot en pocs dies. Personalment, vaig visitar Paris durant quatre dies en què vaig poder veure les principals atraccions turístiques. No obstant això, caldrà tornar una segona, tercera, quarta i cinquena vegada si és possible!

En aquest post t’enumeraré els llocs imprescindibles que has de visitar si disposes de pocs dies.

 • Torre Eiffel

El monument més visitat del món. Les raons són òbvies. Aquesta gran torre de 324 metres construïda el 1889, es pot veure des de tota la ciutat. A la foto, des de l’arc de triomf. Recomano pujar fins a dalt i deixar-se meravellar per les increïbles vistes que ofereix.

 • Catedral de Notre-Dame

D’estil gòtic i construïda entre els anys 1163 i 1345, és una de les catedrals més famoses del món. Encara que a mitjans del 2019 va patir greus danys a causa d’un incendi, gran part de l’estructura segueix en peu.

 • Arc de triomf

Construït per ordre de Napoleó Bonaparte entre el 1806 i 1836 per commemorar la victòria de la batalla d’Austerlitz. Podem dir amb total seguretat que és l’arc de triomf més cèlebre del món.

 • Musée du Louvre

Inaugurat el 1793, és un dels museus més grans i importants del món. Trobaràs obres de gran renom com la Venus de Milo, la Llibertat guiant el poble, la Victòria de Samotràcia o l’arxifamosa Gioconda de Leonardo da Vinci.

 • Montmartre

Conegut com el barri dels Pintors, és un dels barris més populars i bonics de la ciutat. Se situa en un turó de 130 metres, així que es pot contemplar tota la ciutat de Paris. El millor és perdre’s pels seus carrers i anar descobrint els seus infinits encants.

 • Sacre Coeur

Construïda entre 1875 i 1923, és una basílica d’estil romà-bizantí situada a la part alta del barri de Montmartre. El sostre està decorat amb el mosaic més gran de tota França.

 • La Défense

Parada obligatòria pels amants de l’arquitectura moderna. La Défense és un modern barri de negocis situat a l’oest de París. Recomano perdre’s un matí sencer per recórrer i fotografiar els seus imponents edificis.

 • Jardins de les Tuileries

Situat entre el Museu de Louvre i la plaça de la Concòrdia, va ser el primer jardí públic de Paris. Tens 25,5 hectàrees per deixar-te meravellar pels seus racons i estanys.

 • Moulin Rouge

Construït el 1889 i situat al barri de Montmartre, pot ser que sigui el cabaret més famós de món, inspirant cançons, obres de teatre i nombroses pel·lícules.

 • Les Champs-Élysées

Amb els seus 1.910 metres de longitud, és la principal avinguda de París. Allà trobaràs les principals botigues de moda.

 • Pels amants del cinema: el restaurant de la pel·lícula Amélie

Si has vist la pel·lícula Amélie (2001, Jean-Pierre Jeunet) sabràs que gran part de la pel·lícula està rodada al barri de Montmartre i que el cafè on treballava l’Amélie existeix i es troba al mateix barri. Es diu Café des deux moulins i està exactament igual que a la pel·lícula 🙂

Més fotografies del meu viatge a Paris: