7 obres de Gaudí que no t’has de perdre

Que l’Antoni Gaudí Cornet (1852-1926) va ser un geni ho sabem tots. I que les seves obres són de les més admirades i reconegudes mundialment, també. Com a curiositat, quan va acabar els seus estudis d’arquitectura a l’Escola d’Arquitectura de Barcelona, el director d’aquesta, va declarar: No sé si hem donat el títol a un boig o a un geni, el temps ho dirà.

En aquest post destaco set de les seves obres més importants, les quals m’han fascinat i m’han ajudat a reafirmar-me en què Gaudí va ser un geni.

Coneguda com la primera casa de Gaudí. Construïda entre els anys 1883 i 1888 per encàrrec de la família Vicens per a ús de segona residència, a la que encara era la Vila de Gràcia.

Construïda entre 1898 i 1914 per encàrrec d’Eusebi Güell com a edifici religiós per als seus treballadors de la Colònia Güell, situada a Santa Coloma de Cervelló, Barcelona.

L’obra més coneguda de l’arquitecte, sent un dels monuments més visitats del món i del qual encara no s’ha finalitzat la seva construcció. Iniciada el 1882, es preveu que estigui acabada al voltant del 2026.

Personalment, la meva preferida. Es va construir entre 1904 i 1906 per encàrrec de la família Batlló. Com a curiositat, destacar que es tracta d’una remodelació integral d’un edifici prèviament existent.

Es tracta d’una altra de les obres encarregades per la família Güell. Va ser construït entre 1886 i 1890, al cor de Barcelona. La seva cúpula central i el terrat són dos dels seus punts més destacats.

Construïda entre els anys 1906 i 1910, prop de la Casa Batlló, és una de les obres més conegudes de Gaudí. El seu plat estrella són les xemeneies del terrat. Com a curiositat, el director de cinema George Lucas es va inspirar en elles per crear els famosos cascs dels soldats imperials de la saga de pel·lícules Star Wars.

Situat a la part alta de Barcelona, construït entre 1900 i 1914 per encàrrec d’Eusebi Güell, va ser inaugurat com a parc públic el 1926.

I tu, quantes d’aquestes obres has visitat? 😉