De ruta per Girona

Girona és una de les meves ciutats preferides (i la de tants), i no és per menys. Amb poc més de 100.000 habitants, aquesta ciutat capital de província és un museu a l’aire lliure. El seu centre històric és relativament petit, de manera que en un dia es pot visitar. A continuació destaco des del meu punt de vista, els llocs més imprescindibles per visitar.

Enmig de les cases penjants del riu Onyar trobem aquest pont inaugurat el 1876 i construït per l’empresa de Gustave Eiffel (arquitecte de la coneguda Torre Eiffel de Paris). El seu intens vermell fa que sigui el pont més cridaner de la ciutat.

Amb 40 ha, és el parc urbà més gran de Catalunya. Compta amb més de 2.600 arbres plataners centenaris, alguns amb més de 60 metres d’altura. El lloc ideal per passejar, fer esport, descansar o fer fotografies!

La catedral de Santa Maria es troba en el punt més alt de la ciutat i té la nau gòtica més ampla del món, amb un total de 22,98 metres. La seva construcció es va iniciar al segle XI. Fins a 90 escales cal pujar per poder arribar fins a dalt. Això sí, val la pena 🙂

Amb diversos punts d’accés i uns 930 metres de perímetre, la muralla de Girona s’ha convertit en un molt bon mirador panoràmic de la ciutat.

Format per un laberint d’estrets carrerons i de patis, es tracta d’un dels calls més ben conservats del món i una mostra evident de la importància que va tenir la cultura jueva a Girona fins a la seva expulsió l’any 1492.

També conegudes com les cases del riu Onyar, són el conjunt de cases de les quals les seves façanes donen al riu. Sense dubte, una de les vistes més tradicionals de la ciutat.

Més fotografies de Girona: