Descobrint el Montseny

I si ho descobreixes a la tardor, quan hi ha una explosió de colors, millor. Sigui l’estació que sigui quan el visitis, el que sí que t’asseguro és que no et quedaràs indiferent. El Montseny és un enorme massís que forma part de la serralada Prelitoral catalana. Està situat al límit de les comarques del Vallès Oriental, la Selva i Osona i a una distància aproximada de 65 quilòmetres de la ciutat de Barcelona.

El 1977 es va crear el Parc Natural del Montseny, que protegeix part del massís. El cim més alt és el del Turó de l’Home (1.706 metres) i de la qual recomano anar a l’alba o al capvespre. Des d’allà tindràs unes impressionants vistes, fins i tot de la ciutat de Barcelona.

El Parc Natural és tan gran que et pots perdre i meravellar-te amb cada pas que facis. Així que et recomano també que busquis temps per anar a visitar el pantà de Santa Fe del Montseny. És una ruta molt fàcil i còmoda. Ah, i no te’n vagis sense veure els tres arbres sequoies que hi ha prop del pantà, al centre d’informació de Can Casades i que tenen una antiguitat de més de cent anys. Impressionants!

Algunes de les fotografies de la meva visita a la tardor: