Visitant la Vall de Núria

Tota persona ha de visitar la Vall de Núria com a mínim una vegada a la seva vida. I si pots, et recomano que unes quantes més. Situada al terme municipal de Queralbs, a una altitud de 1.964 metres, està envoltada de cims de quasi tres mil metres. Aquesta vall és accessible a través del cremallera (en funcionament des dels anys trenta del segle passat) i a peu, seguint algun dels molts camins que arriben fins a la vall. Personalment, he arribat des de les dues maneres en diverses ocasions, així que te les recomano per igual.

Un cop arribats a la vall podem trobar i fer infinitats de plans i activitats. Des de visitar el santuari i poder observar la talla d’estil romànic de la Mare de Déu de Núria, datada del segle XII o XIII, a donar una volta en barca pel llac, pujar al telefèric que porta fins a l’Alberg Pic de l’Àliga, acampar a la zona controlada d’acampada o fer algun dels múltiples camins que surten des de la vall. Si tens l’oportunitat, et recomano fer una excursió en raquetes de neu. Impressionant!

Algunes de les fotografies fetes durant la meva última visita: