Montserrat, la muntanya màgica

Qui no s’ha deixat mai meravellar per aquest massís? Ubicat a la Catalunya central, entre les comarques del Bages, l’Anoia i el Baix Llobregat, s’aixeca a 1.237 metres d’altitud aquesta joia de la naturalesa. Les seves formes rocoses o “la Moreneta” han fet d’ella un lloc únic, del qual s’ha convertit en parada obligatòria pels amants de la natura i la cultura.

Montserrat té centenars de racons màgics per descobrir, així que per resumir i anar al gra, en aquest post et presento quatre dels meus preferits!

  • El Monestir de Montserrat

Amb més de mil anys d’història, aquest monestir benedictí és un dels principals símbols de la muntanya de Montserrat. Els dos blocs d’edificis estan protegits com a bé cultural d’interès local. Aquí dins hi trobem a la Mare de Déu de Montserrat, “la Moreneta”. Es diu que és de color negre pel fum de les espelmes que durant segles se li han col·locat als peus per venerar-la.

  • Mirador de Sant Jeroni

És el punt més alt, amb 1.237 metres aproximadament. Després de pujar per les escales que porten al cim, arribaràs a un dels miradors més importants de Catalunya. Des d’allà dalt pots veure gran part del país. Espectacular!

  • El Museu

Els orígens del museu actual es remunten a l’any 1911 i se’l considera un dels més importants de Catalunya. Les raons són òbvies. Aquí dins podem trobar obres de Picasso, Caravaggio, Monet o Santiago Rusiñol. Fins i tot podem trobar una mòmia egípcia!

  • Els Degotalls

Si el que busques és fer un passeig tranquil, aquesta és la teva ruta. Té una mica més de tres kilòmetres entre l’anada i la tornada i uns trenta minuts de durada. A part de l’espectacularitat natural del camí, també et trobaràs diversos monuments que honren diferents personatges històrics i religiosos.

Algunes de les fotografies que he anat fent durant les meves visites: