10 obres d’art públic de Barcelona

Qui diu que l’art només el trobem als museus? Passejant per la ciutat de Barcelona podem gaudir de centenars d’obres d’art públic, moltes d’elles de grans i reconeguts artistes. En aquest article, et presento deu de les meves preferides. Posa’t calçat còmode i descobreix-les!

  • L’estel ferit

Situada a la sorra de la platja de Sant Miquel, aquesta obra de Rebecca Horn va ser inaugurada l’any 1992 amb motiu dels Jocs Olímpics, amb la intenció de rentar-li la cara als barris més degradats de Barcelona.

  • Dona i ocell

Potser una de les més conegudes d’aquesta llista. Va ser inaugurada el 1983 i la podem trobar a l’estany artificial del parc que porta de nom a l’artista de l’obra, Joan Miró. Com a curiositat, va ser la seva última obra d’art públic.

  • El Gat

El felí més famós de Barcelona és obra de l’artista colombià Fernando Botero. Adquirit per l’Ajuntament el 1987, ha anat canviat d’ubicació al llarg dels anys. Des del 2003, el podem trobar a la Rambla del Raval.

  • La Gamba

Obra de Javier Mariscal, va ser inaugurada el 1989, sent un element de reclam pel restaurant ‘Gambrinus’, un dels tants que hi havia al Moll de la Fusta. Anys després, el restaurant va tancar i l’obra va passar a ser propietat de l’Ajuntament.

  • Onades

Amb 42 metres d’alçada i 15 tones de pes, aquesta obra d’Andreu Alfaro dona la benvinguda o s’acomiada de qui arriba o marxa pel mar des del 2003, a la plaça del Carbó.

  • La cara de Barcelona

Des de l’any 1992 al passeig Colom que la ciutat de Barcelona té una gran representació del pop art de la mà de l’artista nord-americà Roy Lichtenstein, realitzada amb la col·laboració de l’escultor Diego Delgado.

  • Les quatre barres

Escultura del prestigiós arquitecte Ricardo Bofill, inaugurada l’any 2009 a la plaça de la Rosa dels Vents, al costat de l’Hotel Vela, del mateix arquitecte. Es tracta d’una representació de marbre de la senyera.

  • Carmela

Situada davant del Palau de la Música Catalana des del 2015, aquesta escultura de Jaume Plensa mostra el cap d’una adolescent a partir d’una fotografia d’una nena de Barcelona feta pel mateix autor.

  • Homenatge als castellers

Tal com el seu nom indica, es tracta d’un monument de gairebé 27 metres de l’escultor Antoni Llena i Font en honor als castellers. Va ser inaugurat el 2012 i es troba a la plaça de Sant Miquel, molt a prop de la plaça Sant Jaume.

  • Mosaic del Pla de l’Os

Possiblement, el mosaic més famós de la ciutat. És una obra de 1976 feta per Joan Miró que podem trobar al Pla de la Boqueria, a la Rambla.