L’Estany de Banyoles

Amb 2.150 m de llargada i una superfície de 111,7 ha, és l’estany natural més gran de Catalunya i segurament, dels més coneguts i visitats.

Està situat al municipi de Banyoles, a la comarca del Pla de l’Estany i és la seva principal atracció turística. S’alimenta de manera subterrània pels aqüífers provinents de la zona de la Garrotxa. Personalment, aquest estany sempre ha sigut un dels meus llocs preferits. Es tracta d’una joia de la naturalesa on es poden practicar esports, contemplar la fauna i flora, visitar les desenes de pesqueres o simplement desconnectar per connectar amb la naturalesa.

Et recomano que facis tota la volta a l’estany. És un camí circular fàcil i ràpid de fer on tindràs l’oportunitat d’endinsar-te’n de ple a descobrir tots els seus racons! També pots fer un recorregut en barca al teu ritme o en una embarcació més gran compartint l’experiència amb altres persones.

Com a molts llocs, l’Estany de Banyoles també té les seves llegendes i els seus personatges. Una de les habitants més conegudes durant anys va ser la carpa Ramona, una carpa amb sobrepès que s’exposava a la Pesquera d’en Lero, actual seu de l’Oficina de Turisme de l’estany.

També hi ha qui diu que per les profunditats hi viu un drac, també conegut com a Mon-mon, que s’alimenta de les pobres criatures que també hi habiten.

Algunes de les fotografies que he anat fent durant les meves visites: