Peratallada, un viatge a l’època medieval

Visitar Peratallada és fer un fascinant viatge a l’edat mitjana. Forma part del municipi de Forallac, al Baix Empordà, i la seva població no arriba als 500 habitants.

Quan visites per primera vegada aquesta vila creuant un dels portals de les muralles, no t’imagines el tresor històric i arquitectònic que estàs a punt de veure. Abans d’endinsar-te a descobrir tots els racons, fes una parada a l’església romànica de Sant Esteve, fora de les muralles, a tocar de l’aparcament de cotxes. Et sorprendrà!

Ara sí, després de creuar el pont que connecta a les muralles, comencem a descobrir tot el seu encant. Carrers estrets i empedrats i places d’arquitectura medieval on destaquen les tres torres: la de les Hores, la Circular i la de l’Homenatge. També podem contemplar les restes del palau i del castell, esmentat per primera vegada l’any 1065.

Sense dubte, Peratallada fa les delícies de tot amant de la fotografia arquitectònica. Un dels plats forts és la plaça de Les Voltes, on durant segles s’hi va celebrar el mercat. Tampoc podem deixar passar el bon gust amb què estan decorades i pintades moltes de les portes i finestres, a més a més de la cuidada jardineria que decora el poble.

Quan caminis pels diferents carrers, fixa’t en el terra empedrat. Encara es poden veure les marques dels carruatges que hi han passat durant segles!

Algunes de les fotografies que vaig fer durant la meva visita:

Mira el meu videoresum en format Reels d’Instagram sobre Peratallada!