4 llocs imprescindibles del Delta de l’Ebre

En aquesta publicació et parlaré d’un dels espais naturals que més m’agraden i em fascinen: el Delta de l’Ebre. Té una superfície de 320 km² i constitueix un dels hàbitats més importants del Mediterrani occidental. Ocupa les comarques del Montsià i del Baix Ebre i hi viuen unes 50.000 persones. Per tal de preservar al màxim possible l’entorn, l’any 1983 la Generalitat va aprovar la creació del Parc Natural del Delta de l’Ebre.

Milers d’hectàrees de camps d’arròs decoren el paisatge, que a simple vista i si el visites per primera vegada, et semblarà enorme i inacabable. El Delta de l’Ebre té centenars de racons per descobrir, però si prefereixes anar més al gra, et proposo quatre llocs que segur que no et deixaran indiferent!

  • Platja del Trabucador

Segurament, la platja més coneguda del Delta. Més de sis kilòmetres de sorra fina i mar a banda i banda. Espectacular, oi? Sense dubte, un lloc ideal per passar una bona estona de desconnexió i tranquil·litat. Al final del recorregut hi trobem l’espai protegit de la punta de la Banya.
Com arribar-hi: A peu, amb bicicleta o amb cotxe. Actualment l’aparcament per a cotxes és de pagament.

  • La llacuna de la Tancada

Has vingut expressament al Delta de l’Ebre per veure un dels seus habitants més populars? Doncs has d’anar a visitar la llacuna de la Tancada. Aquí és on normalment els flamencs es deixen veure més. De fet, durant la meva darrera visita, vaig tenir la sort de poder contemplar (i fotografiar) de ben a prop un nombrós grup!
La Tancada és una de les llacunes més destacades del Delta, amb 250 hectàrees. A més a més de flamencs, també podem observar una gran varietat d’aus.

  • El Far del Fangar

Després de deixar el cotxe a l’aparcament de la Platja de la Marquesa, hem de caminar una mica més de quatre kilòmetres per la platja, on durant el recorregut, podem gaudir de les impressionants dunes que s’hi formen. Afortunadament, estan protegides per cables que garanteixen la seva preservació. Després d’una bona estona de caminada, arribem al far. Amb una alçada de vint metres i uns tres de diàmetre, és des de fa temps un dels símbols del Delta de l’Ebre.

  • Les barraques

Per tot el Delta de l’Ebre t’aniràs trobant amb les típiques i populars barraques, la tradicional construcció d’estructura senzilla feta de canya, fang i fusta i documentades des de l’edat mitjana. Actualment hi ha unes trenta, algunes de reformades com a allotjaments turístics. La més popular de totes elles és la barraca de la llacuna de la Tancada, al terme municipal d’Amposta.